Dit MOET je weten als je parfum draagt in de zomer: 5 tips!

De zomer hangt in de lucht en het is duidelijk dat het tijd is voor frissere geuren. Iedereen zweet zich wel eens kapot in de zomer en die zweetlucht willen we het liefst verbloemen met een lekker luchtje. Voordat je fanatiek je nieuwe parfum begint te sprayen lees dan eerst even verder..

Wij van scentbar begrijpen dat jij lekker wilt ruiken in de zomer maar soms kleven er een aantal nadelen aan wanneer je een heerlijke parfum draagt. Hieronder vind je 5 tips die je volgens ons gewoon moet weten wanneer en hoe je deze zomer heerlijk ruikt!

1. Vlekken op je huid

In de meeste parfums en eau de toilette’s zit alcohol. Niet alleen de alcohol veroorzaakt de vlekken op je huid, maar ook de geurstoffen in de parfum. Vermijdt dan ook het rechtstreeks aanbrengen van parfum op je huid. Dit kan vlekken of huidirritaties geven. Zeker als je vlug zweet of gaat zonnen.

2. Insectenmagneet

Waarom er altijd wespen op je af komen? Ze vinden je geurtje heerlijk. Je bent namelijk een echte insectenmagneet. Insecten komen nu eenmaal op zoete geuren af. Net zoals bij zoet eten, drinken enzovoort.

3. Reizen

Heb je je geurtje niet altijd bij de hand? Gebruik onze travelspray: de travelspray is ook nog eens gratis een eenvoudig mee te nemen op vakantie in je handbagage! Vind hier meer informatie over ons nieuwe concept!

4. Zomerversie

De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk om een zomer versie te gebruiken van je favoriete parfum. Veel merken kennen het probleem van parfums in de zomer en hebben dan ook een alternatief op de markt: jouw favoriete parfum in light versie. De zware ondertonen zijn dan verwijderd of hevig verminderd en de zachte boventonen komen zo beter tot hun recht.

5. Bodylotion

Kies je ervoor om parfum in de zomer alleen in de avond te dragen? Dat kan natuurlijk ook. Overdag kun je dan bijvoorbeeld je favoriete bodylotion met geur gebruiken. Je hebt dan toch een subtiel geurtje om je heen hangen.

Ben jij klaar voor de zomer?

Ook onze neus zet zijn zomerse bril op en zoekt naar lichtere, frisse geuren in plaats van zwaardere, kruidige geuren. Als je daar boven op nog eens meer transpireert en zo het parfum vlugger verspreidt, krijg je al vlug een overdaad aan geuren. De oplossing is voor een eenvoudiger en luchtiger parfum te gaan.

Tijd voor een nieuwe zomerse geur? Kijk dan nu naar ons aanbod en start met het ontdekken van de wereld van de parfum!

Leave a Reply