Welk parfum past bij jou? Doe de test & ontdek het nu!

Er zijn mensen die beweren dat ‘all you need to wear‘ parfum is hoewel Scentbar dat niet aanraadt, zegt parfum wel veel over jou… De geur is vaak een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Ben je benieuwd welke parfum dan bij jou past? Doe de korte test!

Er zijn verschillende testen op het internet waarmee je achter jouw geur persoonlijkheid komt. Op basis van jouw voorkeuren kom je via deze test erachter wat voor geuren goed bij jou zullen passen.

 

Test 1 / Test 2 ⇐

 

Associeer jij het shoppen voor parfums met overvolle winkels, drukte en te veel keuze? Liever lekker binnen blijven zitten en niet urenlang in de kou door de winkelstraten struinen? Kom dan gezellig online shoppen; warm en efficiënt!

Parfums en geuren blijven natuurlijk altijd iets persoonlijks. Ook al word je volgens de test fruity of woody genoemd, misschien vind je wel een heel andere geur lekker. Elk parfum is uniek en de noten in parfum zijn bepalend of je iets een aanrader vindt of niet. Wij van Scentbar hebben een er een neusje voor om dit probleem uit de wereld te helpen.

Grofweg is parfum in vier categorieën onder te verdelen:

Fris
Frisse geuren variëren dankzij hun grote verscheidenheid aan ingrediënten van aromatisch en kruidig, naar aquatisch en friszuur, tot fruitig en zoet. Daarmee zijn ze dus perfect voor een frisse lentedag of een zonnige zomeravond.

Frisse geuren zijn o.a. Armani – Aqua di Gio / Dolce & Gabbana – Light Blue / Chanel – Allure Homme Sport

Bloem
Bloemgeuren zijn het meest bekend. De eerste parfums ooit gemaakt waren bloemig. Bloemige geuren zijn het meest geschikt voor de warmere maanden, maar je kunt het natuurlijk het gehele jaar door dragen.

Bloemige geuren zijn o.a. Marc Jacobs – Daisy / Hugo Boss – Ma vie

Oriëntaal
Sensueel, warm en sexy… Zo kun je oriëntaal omschrijven. Oriëntaalse geuren hebben vaak een houtige ondertoon. Liefhebbers van Lady Million houden hier waarschijnlijk van!

Oriëntaalse geuren zijn o.a. Paco Rabanne – Lady Million / Hugo Boss – The Scent

Hout
Hout is sensueel, net als oriëntaal. Het is niet alleen geur voor mannen, want vrouwen komen hier goed mee weg! Houtige geuren blijven lang hangen, daarom zijn ze meestal ook prijziger dan de frisse geuren die hierboven staan.

Houtige geuren zijn o.a. Hugo Boss – Bottled / Paco Rabanne – Invictus

Liefhebber?

Als liefhebber wil je er natuurlijk voor zorgen dat je elke dag heerlijk ruikt. Ook probeer je graag nieuwe luchtjes uit zonder direct de hele fles te hoeven kopen. Binnen een slechts een paar klikken heb jij je abonnement samengesteld en ben je klaar voor een unieke ervaring. Zo doe je nooit een miskoop.

Wist je dat?

Wist je trouwens dat parfum beter blijft hangen bij mensen met een vette huid? Als je een droge huid hebt kun je beter voor (eau de) parfum gaan of een olie. Of combineer je geurtje met de bodylotion die erbij hoort.

Leave a Reply